Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Eräoppaiden esittely
 
 
Wild Adventures North yhdistää monia luontomatkailualalla työskenteleviä toimijoita, joista keskeisimmässä osassa ovat eräoppaat. Riveissämme toimivat eräoppaat ovat itsenäisiä ammattilaisia, jotka toimivat alalla osa- tai kokoaikaisesti. Jotkut heistä työskentelevät usealle eri työnantajalle ja joillakin on myös oma yritys. Tällä sivulla Wild Adventures Northin toiminnassa mukana olevat eräoppaat esittelevät itsensä. Olitpa sitten asiakas, yhteistyökumppani tai utelias vierailija, tämän esittelyn kautta näet millaisia henkilöitä on toimintamme taustalla. Jos olet kiinnostunut tulemaan meille töihin oppaaksi, lue lisää täältä.
 

 
Petteri Veijonen
 
Wild Adventures Northin perustaja ja johtava eräopas.
 
Tausta ja harrastukset: Synnyin vuonna 1992 ja vartuin Keski-Suomessa metsien ja järvien ympäröimänä. Harrastan ultrajuoksua, triatloneja, vapaasukellusta, metsästystä, kalastusta ja monenlaista eräilyä. Katso tästä kestävyysurheilulle omistettu blogini ja tästä henkilökohtainen Instagramini. Kipinän retkeilyyn ja vaellukseen sain jo lapsena, kun teimme perheeni kanssa reissuja eri puolilla maata. Suomen retkeilykohteista suosikkini on Käsivarren erämaa, joka on tarjonnut niin voittoja kuin tappioitakin. Olen nelinkertainen Haltin valloittaja, mutta onpa minut kerran tuotu erämaasta pois hälytyskeskuksen lähettämällä helikopterillakin. Wild Adventures North on minulle sivutoiminen työ ja samalla myös harrastusprojekti. Kaikki siihen käyttämäni aika on omaa loma- ja vapaa-aikaani. Päätoimisesti elätän itseni mielenterveys- ja päihdetyön ammattilaisena.
 
Asepalvelus: Suoritin asepalvelukseni Keuruun Pioneerirykmentissä vuonna 2012. Mieleenpainuvin kokemukseni oli Haminan reserviupseerikurssilla suorittamamme tarkalleen 60 tuntia kestänyt valvominen, jonka aikana etenimme polkupyörillä, kävellen, juosten ja vesistön yli kahlaten. Valvomisesta seurasi nukahtelua kesken kävelyn, muistikatkoksia ja aistiharhoja. Tässä tilassa suoritimme erilaisia johtamistehtäviä ja kirjallisia tenttejä, joista suoriuduin 30 henkisen joukkueeni ensimmäisellä sijalla. Oli kannustavaa saada kokemus siitä, mitä kaikkea ihminen voi kestää kun hänet viedään suorituskykynsä äärirajoille. Asepalveluksen jälkeenkin olen ylläpitänyt johtamis- ja sotilastaitoja osallistumalla MPK:n vapaaehtoisiin harjoituksiin.
 
Eräoppaan ammattitutkinto: Vuosien 2013-2014 aikana vein eräilyharrastukseni uudelle tasolle, suorittaen erä- ja luonto-oppaan ammattitutkinnon Eerikkilän urheiluopistossa. Kurssilla suunniteltiin itse alusta loppuun yli kymmenen ikimuistoista reissua, joiden aikana koimme lukuisia erilaisia maisemia ja olosuhteita. Valloitimme Hammastunturin metsäsuksilla, osallistuimme yön yli kestäviin umpihankihiidon MM-kilpailuihin, vaelsimme Norjan kesäisillä ylängöillä, kalastimme turskaa Jäämerellä, vaelsimme hevosilla Jäämeren rannalla ja meloimme alas Jongunjoen koskia avokanooteilla. Opettelimme myös tunnistamaan ulkomuistista kymmeniä eri eläin-, kasvi- ja sienilajeja, sekä saimme ammattitaitoista koulutusta eräperinteessä. Työharjoittelujaksoni suoritin Syötteen Eräpalveluissa auttaen koiravaljakkoajeluiden järjestämisessä hyvin kansainväliselle asiakaskunnalle ja Suomen Saaristovarauksella suunnitellen uusia luonto-opaspalveluita Turun ulkosaaristossa.
 
(Kuva: Kiipeän ylös Govddosgaisin rinnettä elokuussa 2013. Taustalla kimaltelee Riimmajärvi.)
 

 
Johannes "Jontti" Suominen
 
Esittely tulossa :)
 
(Kuvan otti Wild Adventures Northin asiakas Eveliina Penttilä Haltin valloitus 2016 -vaelluksella.)
 
  
 
 
 
 
 
Metsähallituksen yhteistyöyritys
 
 
 
 
 
 
 
                      
 
 
©2018 Wild Adventures North - suntuubi.com